Madplan for uge 49 (6/12 – 12/12)


Ja, nu er vi godt i gang med December – inden vi får set os om er der kun 14 dage tilbage til JUL – og ikke for at stresse nogen, men hvis man ikke er færdig nu med indkøb af de ting der kan opbevares, så få det gjort nu – det giver så meget ro lidt senere. Hvis man kan lide at styrte rundt, og hygger sig med det, gør så som du plejer <3 – Jeg hader det, så jeg er færdig og har afkrydsningslister (med mange ting krydset af) – mangler faktisk kun “sidsteøjebliksvarer” og det køber jeg den 22/12.
Selvfølgeligt skal jeg handle fra nu af og til den 22. men det er dagligvarer og det tager jeg på et tidspunkt hvor der ikke er for travlt.

I denne uge tager jeg stadigt lidt i fryseren og bruger grøntsager fra efterårets høst –
Jeg har stadigt kartofler, løg, squash og græskar, suppleret med gulerødder og et stort hvidkål(der er i sæson).
Der kommer fintsnittet kål i Man/Tors/Fredag og hvis der er nogen der er grøntforskrækket skal det snittes meget meget fint så kan det næsten ikke ses (virker så som løg)
Kål-vaflerne fredag indeholder fint strimlet kål der er tilsat dejen.
Lørdagens æggekage kan tilsættes forskelligt grønt (efter hvad der er) feks peberfrugt, hakket gulerod, hakket hvidkål, og løg, det hele ristes først mørt på panden inden det tilsættes.
Søndag er en pose fiskefilet, de steges, der kommes en stuvning af asparges på  og der drysses med rejer (kan serveres med rugbrød eller kartofler)
Fordi jeg har squash i skuret bruges de så ofte det kan lade sig gøre. – de almindelige kommer revet eller skåret i fine tern i retter med grøntsager, da der også er nogle spaghettisquash halveres disse og bages i ca 50 minutter som ekstra tilbehør, når det passer ind.

Mandag……Lasagne (grøn) og revet gulerod

Tirsdag…….Krebinetter m kartofler og broccoli

Onsdag…….Kylling i karry  m ris og rest af revet gulerod

Torsdag…..Vegetargryde m soya-kød og linser hertil stegte kartofler

Fredag……..Pastafad m skinketern,  spaghettisquash,  kål-vafler

Lørdag…….Æggekage m/u  bacon (evt som en æggekage a la harlekin m grøntsager)

Søndag……Fiskefilet m rejer, asparges + pillekartofler vendt i dild.

Det er vist kun hakket kød til krebinetter og fiskefilet jeg mangler, resten findes i skuret og i køkkenskabe. Derudover skal jeg have købt mel, brød og mælk, gulerødder og et stort hvidkålshoved til at supplere vores egne grøntsager.
Jeg bager et par franskbrød – dem er der altid afsætning på, m smør og hjemmelavet syltetøj.