CHILISUPPE KOGT PÅ BACON:
Jeg havde et lille stykke bacon i fryseren – det tog jeg op i går aftes.
Denne suppe er IKKE stærk – men det kan den da blive – men PAS PÅ –
alle skal kunne spise maden – så kan dem der kan lide mindre indre ildebrande tilsætte mere frisk hakket chili 😉
Jeg kogte bacon ca 1 time med vand der lige dækkede –
tog bacon op og gemte 1/2 l af kogevandet –
resten blev hældt ud – andre ville måske gemme al kogevand –
jeg synes den røgede smag kan blive for gennemtrængende,
derfor kun den halve liter.
TIP: kogevandet kan også fryses, bruges til “gule ærter” med lidt finthakkede suppeurter og ca 1/2 pakke “møllerens gule ærter”
Jeg ordnede suppeurter –
Her 3 gulerødder, 1 kæmpe porre, 3 kartofler og et “solidt” stykke hvidkål.
Grøntsagerne blev kogt i lidt grøntsags-boullion – (tog lidt gulerødder fra)
Herefter blev de blendet, smagt til med suppe fra bacon og kogt op med lidt fløde (ca. 3/4 dl per l suppe –
Tilsæt finthakket rød chili (her 1/4) så serverer jeg resten til, lidt hakket persille, de kogte gulerødder og 300 g kødboller –
Varm godt igennem, smag til med salt og peber.
Serveres med bacon i skiver, sennep og brød (brugte 1/2 brydebrød fra fryseren), mere hakket persille og resten af den hakkede chili
——————————————————-
Vi fik æbleskiver og en kop kaffe til dessert
——————————————————-