Noget om kost og Sigtebrød


Sigtebrød er et brød vi holder meget af, det kan bruges til morgenmad og til ost og pålæg til frokost.
Her i huset spiser vi mest lyst brød – jeg ved (har jo lært om ernæring), at de fleste eksperter siger “DET ER FORKERT” – JEG er fløjtende ligeglad, jeg bryder mig ikke meget om rugbrød, hvis der skal glide et stykke ned, skal det være helt uden kerner.
Nogle vil sige at vi så ikke får fibre osv. nok – betyder det så at alle folk i mange andre lande er fejlernæret? det tror jeg ikke – det er kun i en lille del af verdenen, med DK som midtpunkt, man spiser dette underlige mørke faste brød.
Vi kan lide sandwish og her er et grovbrød med havregryn, grahamsmel, klid og frø eller revne gulerødder, spinat eller squash da langt mere behageligt og smagfuldt at spise.
Fibrene  får vi altså flest af ved at spise grove grøntsager og frisk frugt.
Da ingen af os ser ud til at være fejlernæret og ikke vejer urimeligt for meget,
er jeg helt tryg ved den kost der serveres her i huset.
Jeg er selv eksamineret i de nyeste kost-råd og har fået undervisning som slanke og kostvejleder på frederiksberg. Jeg har selv tabt ca 40 kilo og ved derfor godt hvad der anbefales. Men jeg tror altså på at anbefalingerne er gode og også sunde, men det er kun vejledninger og råd IKKE de vise ord. Jeg tror på at mad skal være en nydelse ikke tvang. En madpakke der havner i skraldespanden eller i hundeskålen senere på dagen er ikke meget bevendt. En lidt mindre madpakke som er tilegnet den lidt sundere afdeling, er langt bedre hvis den så bliver spist  (er også sundere for pengepungen)
Når folk spørger mig hvad de bør spise, svarer jeg “hvad du har lyst til – MEN i varierende mængde”.
Fidusen er: vi har et – indtag OG forbrug af energi – så langt er det enkelt,
Hvis man vil af med nogle kilo og kun ønsker at spise chips og chokolade –
kan man ikke spise sig mæt og kommer til at være sulten hele tiden –
Altså gør man det besværligt for sig selv – det er ret uklogt.
Jeg spiste lyst brød (og af og til chokolade til kaffen), mens jeg tabte mig,
men jeg spiste også masser af grove grøntsager, og  frisk frugt. Jeg spiste mager ost og ingen smør – det savnede jeg om morgenen (men det var et valg) 😉
Jeg elsker at have (og selv tage et valg).
Når man selv tager et valg er det kun en selv man snyder, og derfor hjælper det ikke at finde på undskyldninger – MEN til gengæld kan man klappe sig selv på skulderen når det lykkes. 🙂