RISSALAT
Kolde ris (ca. 2-3 kopper )
1-2 gulerødder som rives groft
et par forårsløg
1 lille håndfuld rosiner(kan erstattes af æbletern) jeg kan lide rosiner til kolde ris
hakket persille (en del)
Dressing:
1 lille spsk. dijonsennep
3 spsk. olie
saft af 1/2 citron
2 tsk. sukker el. honning
Evt: salt og peber
Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen i en skål
Bland ris, gulerødder, løg, rosiner og groft hakket persille ned i dressingen og rør det godt rundt så alt får smag af dressingen.
Salaten kan holde sig til dagen efter i køleskab.
Har godt af at trække nogle timer.
Denne salat kan udvides med masser af forårsløg i skivert og feks dadler uden sten, friske figner skåret i stykker, 1/2 appelsinskiver, rosiner trukket i juice, lagt på et fad og flot pyntet med salat i kanten og hakket persille/koriander på toppen ligner det noget fra ALADDINS HULE. 🙂
PASTASALAT
En skål kogte pastaskruer eller sommerfugle
1 spsk. olivenolie
1 bundt persille
150 g agurk
150 g rød og gul peberfrugt
150 g fine ærter, dybfrost
salt og citron og evt lidt sukker
Skær agurken på langs og fjern kernerne med en teske. Skær agurken i små tern
Skyl, tør og hak persille fint.
Vend pastaskruer med 1 spsk. olivenolie, ærter, peber, agurk, persille og lidt salt. Dryp med citronsaft og smag til.
Pyntes med tomater på toppen