Jeg har valgt at skrive om nogle superbillige opskrifter, fremfor at opfylde ønsket om en madplan for 2 voksne og 2 mindre børn for 100-150 kr til en hel uge.
Det er de voksne der vælger, men jeg synes der skal medtænkes flere ting når det drejer sig om børn – Hvad er morgenmaden og hvad er der til madpakken osv.
Kød-sovs, med meget grønt og lang kogetid bliver det tykt og jævnt,
af 500g oksefars kan der blive mad til 3 dage,
1. dag PASTASKRUER og KØDSOVS
2. dag Lasagne
3. dag Pizza
Dette kunststykke kan man lave HVIS der er mange fintsnittede grøntsager i sovsen,
og hvis man deler sovsen op i 3 portioner med det samme. de kan gå i fryseren så man ikke behøver spise det 3 dage i træk – 7,5 dl til pasta med kødsovs – 7,5 dl til lasagne – 2dl til pizza.
Opskrift på kødsovs:
Risfrikadeller med kartofler og råkost
det kan være der er kogt rigeligt med ris så kan resten anvendes her.
Pølsemix:
Pølser skåret i skiver med kartofler i skiver eller tern der ristes i lidt olie på panden,
kartoflerne kan blive sprøde på kanterne og pølseskiverne kommer først i til sidst –
der behøves kun 1-2 pølser pr portion – Børn synes det smager som pommes frites hvis kartofler er sprøde og det er hurtigt at lave.
Forloren hare:
Giver mad til 2 dage
Pastasalat med skinke (Landskinke i store skiver fra ALDI er fine)
serveres med et brød (bag 2 hvedebrød selv)
https://billigeopskrifter.dk/1784/1784 og
Skinketern i karrysovs med ris og revet gulerod med rosiner udblødt i appelsinjuice
Skinketern købes færdige feks i ALDI ellers som boller i carry
Jeg har i perioder ikke spist kød (kan stadigt godt lide kødløse dage)
Så har jeg spist ris med carrysovs og smilende æg –
Det ligner æg i sennepssovs men farverne er bedre.