Sugo a la Berit


Sugo a la Berit:

Grøntsager her løg, hvidløg, gulerødder et par små pastinak og lidt fennikel  (kunne være et stykke selleri) , ialt godt 1 L – 1,5 L skåret og revet grønt +
2 poser frosne tomater (er der mange i drivhuset, grovhakker jeg dem og fryser ned ) Her kunne man bruge dåsetomater(2 dåser) – men friske smager altså godt, selv om de har været frosne.
500 g magert oksefars
1/4 flaske rødvin (resten nydes til maden) eller vand
salt, peber og frisk basilikum
olie

Alle grøntsager skæres småt ud eller  rives –
lidt olie  (1-2 spsk) hældes i en gryde og løgene brunes –
kødet tilsættes og brunes godt –
grøntsagerne  kommer i og der tilsættes langsomt rødvinen – eller vand 🙂
Tomaterne til sidst –
Nu småsnurrer det 1/2 -2 1/2 time – kan godt nøjes med 1/2 time,men der sker noget magisk ved lang simretid – GRØNTSAGERNE FORSVINDER,  så slukker jeg og deler det i bøtterne, så varmer jeg den portion vi skal bruge.
NÅR det snurrer længe, opsuger kødet saften fra grøntsager og rødvinen, grøntsagerne koger ud og skaber den specielle konsistens og smag som en SUGO skal have –
denne portion gav godt 2 L Sugo, vi spiste 1/3 og resten blev fordelt i 2 bøtter til fryseren.
Den ene skal jeg bruge til empenadas senere på ugen – den sidste bøtter ligger til en dag jeg skal bruge kødsovs 😉 – og i de tre portioner er der kun tilsat 1-2 spsk olie.

Serveres med pasta og kogt broccoli (husk skræl stilkene og kog dem med) –
Hvis der spises en pæn portion broccoli, mindre pasta (evt fuldkorn) og passende mængde “sugo” er det faktisk sundt og IKKE fedt.

Det første billede er de grøntsager der kom i + mine frosne tomater. – kunne være alle andre rodfrugter og tomaterne kan være 2 dåser med tomater put bare meget SMÅT-snittet spidskål i det kommer til at ligne løg.
Det andet er den færdige ret.

IMG_2773 IMG_2774