mad-plan for uge 37


Denne uge er tilegnet alle dem der gerne vil spare lidt på fedtet inklusive MIG,
kåle og et salatblad – så får man lyst til det sunde valg.
JEG er ikke tilhænger af faste kure med afmålt mad – de fleste jeg kender falder lynhurtigt tilbage til gamle vaner efter 4-6 uger på kur. Jeg tror på at man skal starte i hjernen Man skal være bevidst om at man vil tabe sig og have det for øje hele tiden – alt er et valg – og man skal blive god til at tage de sunde valg – de fleste ved hvad der er sundt og hvad der er usundt. Samtidigt skal man blive bevidst om at når man vælger noget usundt er det OK – det er hyppigheden og mængden der måske ikke er ok.
Det næste er øje,næse og mund, vi spiser med alle sanser – lav maden anret den pænt – brug pæne skåle.
vi spise sammen her i huset, hælder maden op i skåle  og tænder lys på bordet – Kur eller ej, vi spiser samme slags mad her i huset – mængden vi spiser er bare forskellig.
Vi ææææælsker dessert og det er faktisk en god måde at få den frugt der tit( her i huset) glemmes + ekstra protein (græsk yoghurt med vanille og sødemiddel)
De fleste grillfester er nok  ved at være overstået nu. -det er  jo ikke kødet og salaten der er problemet, men mere dressing og det man drikker til der er tomme kalorier. Desuden synes mange ofte at der hører en fantastisk dessert til – ovenpå den sunde grilmad – 😉
Der vælger vi her i huset en frisk frugtsalat + creme eller flødeskum ved siden af – Så er der mulighed for et sundt valg  også.
Efteråret er på vej ,selv om det forhåbentligt stadigt er  lunt i vejret – min mand og jeg har nu indrettet drivhuset så vi kan sidde der, når det blæser mest.
Vi regner da med at vi endnu  kan få nogle smukke ture på cykel også medbringende et tæppe, termokanden og hjemmebagte boller eller kage.
Suppe synes jeg er vintermad, men det varer ikke længe før denne varmende middagsret vil snige sig ind næsten hver uge (gerne for mig)

MANDAG______________Pasta med kødsovs (kogt broccoli)

TIRSDAG______________Broccolitærte m. medisterpølse og kartofler

ONSDAG_______________Hakkebøf , kogte grøntsager / brasede kartofler

TORSDAG______________Empanadas og råkostsalat

FREDAG_______________Grøntsagssuppe eller  empenadas fra i går

LØRDAG_______________Små farsbrød m bacon, pasta og bagte grøntsager

SØNDAG_______________Røget skinke og “fløde”kartofler