Flæsk i skiver er ikke noget vi bryder os om, hverken kogt eller i tern og skiver – MEN bacon i tynde skiver, der er stegt sprødt og lækkert brunt – DET ER NOGET ANDET 😉
Så vores æbleflæsk er 3 æbler fra haven (har stadigt lidt tilbage) –
Skåret i både men ikke skrællet og kernehus er fjernet –
3 mellemstore løg der er pillet og skåret i halve skiver –
2 pk bacon a 150 g (min var en dobbelpakke fra Føtex) –
lidt salt og peber .
Jeg starter med at lægge bacon på en kold pande og sætte den over varmen så smelter der rigeligt fedt af til løg og æbler –
Jeg tager bacon af når de er næsten sprøde (de bliver helt sprøde når de køler lidt af) og så fylder jeg op til alt bacon er stegt –
Løg og æblebåde kommer nu op i fedtet fra bacon og steger til løgene er klare og æblerne er møre – krydr med lidt salt og peber.
Kartoffelmos:
Store kartofler skrælles og skæres i stykker –
Koges i vand UDEN salt til de er møre –
moses med en kartoffelstøder eller piskes med piskeris –
Under piskning tilsættes 1/2 -1 dl mælk og en klat smør (ca 25 g) –
Smages til med salt og peber.
Her drysses persille på den ene halvdel af mosen (1 ønsker den uden”forurening”)
og der serveres asier eller rødbeder til (i dag var det asier)