Kartoffel-frikadeller af en rest kartoffelmos


Disse kartoffelfrikadeller er rigtig gode både i smag og konsistens –
Det er en perfekt og hurtig resteret, så hvorfor tømme kartoffelmosen i skraldespanden?
De kan tilsættes alt med smag –  hakket skinke, lidt fint snittet steg, finthakket chilipølse (ALDI har nogle små krydrede pølser), hakket hvidløg og chili eller lidt reven squash (hvis det er sæson). Der kan også tilsættes en lille dåse TUN så bliver det udmærket tun-frikadeller, som mange børn kan lide – de er også velegnede til voksne der ikke har lært at spise fisk <3
Vi får dem som i dag til et stykke brød, men spiser dem også til stuvede ærter og gulerødder.

Jeg havde en lille dyb tallerken, ca 2,5 dl fast kartoffelmos fra i går – den tilsatte jeg lidt tørrede krydderurter, salt, peber og 2 æg –
Så skal der røres godt – tilsidst tilsatte jeg 1 dl rasp – måske skal der lidt mere i –
Brug rasp i stedet for mel – med rasp risikerer man ikke de bliver klistret –
jeg bruger næsten altid rasp frem for mel i fars  til frikadeller af grøntsager, squash eller ris <3

De steges på panden i halvt olie /smør de skal være sprøde og ikke for mørke –
Så er de i konsistens som en fiskefrikadelle indeni.

IMG_3005