JEG har bestemt hvad vi skal have, det er nemlig min fødselsdag og så bestemmer man hvad der skal serveres til middag her hos os 😀
Det blev en kogt røget kylling –
Vi er så heldige at vores slagter her i SUPER-BRUGSEN i Sakskøbing er rigtig dygtig –
De har eget røgeri og sammen med sit personale sørger han for et rigt og varieret udvalg – Om det er dyrt? – det synes jeg ikke – kvaliteten er høj og der er tit tilbud –
Jeg kan få fars og pålæg i slagterkvalitet til ca 15-20 kroner pr middag –
Kyllingen i dag koster 60 kr og den er stor 1650 g –
Der er nok til en kyllingesalat til frokost i weekenden 🙂 –
Kyllingen sættes i en gryde med koldt vand , bringes i kog og koger til den er mør –
Stik og vrid lidt ved låret (ca 45 minutter).
Den tages op og hviler 15 minutter –
Skæres pænt ud og serveres med lidt salat og grønne ærter på fadet.
Grønne ærter:
Her bliver de frosne ærter ikke kogt –
De tøes op – lægges i gryden og der kommer kogende vand på –
Står så og hviler ca 5 minutter.
Der serveres kartoffel-røsti til (Min favorit),De havde ikke de rigtige trekantede røsti, men nogle der lignede lidt, så dem tog vi – De ligner kogler men er såmænd også udmærket og meget dekorative 😀
Det er færdigkøbte fra fryseren i ALDI-
Jeg kogte kartoffeldimserne i lidt olie –
De kan også i følge posen laves i ovn, men JEG kan lide dem sprøde.
I dagens anledning åbner vi en kølig hvidvin og får hjemmelavet is til dessert,
Denne er ikke med chokolade, men smagt til med mandellikør <3
Drysses med lid knust makron og lidt hindbærmarmelade.
Link til en GOD OG NEM flødeis: