HJEMMELAVET FLØDEIS:
Det er forholdsvis nemt at bruge denne opskrift, men det kræver en elpisker. Denne is er ikke klistersød og krystalliserer ikke hvis der piskes grundigt, så alt bliver opløst.
Du skal bruge 2 æggehvider (pasteuriserede) og 2 æggeblommer(pasteuriserede)- jeg bruger 2 friske salmonellatestede landæg, 120 g sukker og 1/2 l piskefløde – hertil kommer i mit tilfælde lidt/meget vanille og chokolade.
Æggehvider piskes stive, så tilsættes 60 g sukker og piskes MEGET, det skal blive til SEJ marengs ———-
Æggeblommer piskes meget med 60 g sukker og evt vanille, når det er cremet tilsættes piskefløden der IKKE er pisket, men nu piskes videre til det ligner flødeskum———
Nu blandes ægge-flødeskum og marengs med en dej-skraber og smag kan tilsættes (her chokolade)——————
Det hele hældes i en form og sættes i fryseren – skal ikke omrøres hvis der bare er pisket grundigt – det er da nemt El-piskeren gør hele arbejdet