Mørbradbøf m. bløde løg


MØRBRADBØF:

En mørbrad renses for hinder og evt. fedt, der sidder en lys tynd hinde på mørbraden, køber man den hos slagteren er den fjernet (men du giver så 3 x så meget for kødet – jeg har givet 20 kr pr styk i den lokale brugs) , det er ret nemt – jeg lægger den på et brædt – fører spidsen af en skarp kniv ind under hinden – løfter lidt op og følger hinden med kniven – sidder der “store” fedtstykker på kødet fjerner jeg også dette. Jeg skærer kødet i 4 cm tykke skiver og banker dem flade med hånden – vender dem i krydret mel og bruner dem på panden. Så lægges de i et fad og kommer i ovnen på 180 grader i 20-25 min.

Løgene skæres i tynde skiver og steger på panden til de er næsten møre og lægges ind ovenpå mørbradbøfferne.

Jeg kogte panden af til sovs, dvs hældte 1/4 l vand på panden og kogte  det op, det kommer så til at smage af mørbrad og løgene. – jævnede det, smagte til og tilsatte kulør.

——————————————–

Jeg kogte kartofler og lidt broccoli til

——————————————–

Dessert var hjemmelavet is m. kaki-frugt

——————————————–

IMG_2320