FRIKADELLER:
Frikadeller var mine egne “slagterfrikadeller” fra fryseren, finder jeg et tilbud på 1 el 1,5 kg fars, laver jeg frikadeller og lægger dem i fryseren – jeg fryser dem på en bakke med en pose over, når de er frosne hældes de ned i posen og jeg har så løs-frosne frikadeller ;P
Opskriften søger du i søgefeltet til højre
—————————————————
STUVET HVIDKÅL:
Hos os 1/3 hvidkålshovede – der er MEGET mad i hvidkål – man kan også ordne det meste og fryse det overskydende ned (til nem mad)
Kålen snittes og koges mør i saltet vand – kan gøres i god tid –
Nu laves en bechamelsovs – lyder finere end det er, det er en hvid opbagt sovs smagt til med revet muskat. Så blandes den kogte afdryppede kål i sovsen og den varmes igennem. Serveres med rødbeder hos os – jeg ved nogle vil have kanelsukker og rugbrød til (der er vi stået af)
BECHAMELSOVS:
50 g smør smeltes – tilsættes 1/2 dl hvedemel og piskes godt – tilsættes 1,5 dl varmt vand (evt. kål-vand) justeres til sidst med mælk og smages til med salt, peber og revet muskat. (Muskat er en nød – købes i krydderipose – man river den så på den fineste side af rivejernet – (der skal ikke bruges ret meget)
——————————————————
PÆRETÆRTE:
opskriften søges til højre, da det var en halv der var tilbage fra begyndelsen af december 🙂
——————————————————-