Jeg er blevet spurgt om opskriften på dressing til feks “tun-salat”
Der er mange måder at gøre det på, nogle federe end andre.
Jeg giver tre forskellige opskrifter: Mayonaise-modellen – Cremefraiche-modellen – og min egen jeg selv bruger.
MAYONAISE-MODELLEN:
Mayonaise (den gode i pose eller hjemmerørt), røres med krydderi alt efter hvad den skal bruges til – husk et nip salt og peber – røres lidt blødere men ikke “tynd” med lidt mælk eller lidt væde fra asparges (hvis rejesalat). Heri blandes så fyldet der SKAL VÆRE DRYPPET godt AF.
CREMEFRAICHE-MODELLEN:
Cremefraiche blandes med lidt mayonaise fra tube, røres……………………som ovenstående. Mager cremefraiche og let-mayo giver en mager dressing, mere fed cremefraiche og alm.mayo giver en federe og rundere dressing – men ikke så fed som ovenstående.
MIN EGEN MODEL:
Jeg er diabetiker og hjertepatient, så vi skal tage hensyn til FEDT , så jeg bruger en købt let-mayo der røres med mælk og smages til – hvis der skal kræses tilsættes et par spsk flødeskum.
Det er fedt og kalorier men giver en god konsistens – det er ekstra fedt, MEN jeg kan se det er noget jeg vælger at tilsætte – min holdning er at det skjulte fedt er farligere, da man har svært ved at styre indtaget.
—————————————————
TIP til dig Kristina:
Jeg ville vælge “min model”, det er letmayo eller mayo og meget lidt mælk og det har du i køleskabet – i denne tid er det rart at kunne bruge “almindelige ting” så skal du ikke handle igen. Jeg bruger så ofte som muligt noget jeg har, frem for at skulle fise rundt i byen efter ting <3
Hvis du ikke har lagt mærke til det er salatdressing her i huset, næsten altid LET-MAYO og LETMÆLK, det kræver blot at man smager til med salt og peber samt bestemmer om den skal være rød – ketchup og sød chilisovs, gul – karry og sennep, grøn – grønne hakkede krydderurter eller pesto eller hvid – løg /hvidløgspulver og lidt finthakket krydderurt.
—————————————————–
TUN-SALAT:
Tun – finthakket løg – lidt fint hakket rød peberfrugt, majs fra dåse (det kan vi godt lide), men husk alt skål være dryppet GODT af (jeg lægger majs på et stykke køkkenrulle)
REJE-SALAT:
Dressingengen smages til med lidt aspargesvand – smages til med salt og peber – tilsættes asparges-snitter og rejer og evt hakket dild – pyntes med rejer og citron.
KARRY-SALAT:
Dressingen smages til med salt, peber og karry – tilsættes finthakket æble og småt snittet kogt makaroni (brug bare snittet spaghetti- så får man det til aften dagen før, tager lidt fra og lægger i en pose i køleskabet) lidt meget fint snittet løg og champignon kan tilsættes.
ITALIENSK-SALAT:
Fint snittet kogt gulerod, ærter og asparges tilsættes dressingen – Her kan man få små glas som konserves, så skal de dryppe meget af og man slipper lettere -(jeg har altid et par glas, er dejligt nemt også til en hurtig tartelet til aften)
BERITS RUSSER-MODEL: (prøv den den er god)
Dressingen justeres med 1 tsk rødbedesaft og lidt sennep – tilsættes finthakket æble – snittet spaghetti – og hakket syltet rødbede – er bedre næste dag. Denne er fedtfattig, HVIS den laves i min udgave – men smager også godt i mayonaise-modellen 😉 Denne smager også godt med små stykker sild iblandet.
BØRNEVENLIG ÆGGE-SALAT:
Æggesalat er dressing smagt til med karry og meget fintsnittet æble , klippet karse og hakket æg – den smager godt i en sandwich af to stykker toastbrød og skåret på tværs.
Der er mange muligheder og hvis man blot vælger få ting og snitter det fint kan det ikke gå helt galt, det vigtigste er at dressingen ikke bliver for tynd og smages godt til, men tænk på at hvis den skal stå til næste dag vil krydderierne smage stærkere igennem.