Røget kylling med kartoffelrøsti og ærter


JEG har bestemt hvad vi skal have, det er nemlig min fødselsdag og så bestemmer man hvad der skal serveres til middag her hos os 😀

Det blev en kogt røget kylling –
Vi er så heldige at vores slagter her i SUPER-BRUGSEN i Sakskøbing  er rigtig dygtig –
De har eget røgeri og sammen med sit personale sørger han for et rigt og varieret udvalg – Om det er dyrt? – det synes jeg ikke – kvaliteten er høj og der er tit tilbud –
Jeg kan få fars og pålæg i slagterkvalitet til ca 15-20 kroner pr middag –
Kyllingen i dag koster 60 kr og den er stor 1650 g –
Der er nok til en kyllingesalat til frokost i weekenden 🙂 –

Kyllingen sættes i en gryde med koldt vand , bringes i kog og koger til den er mør –
Stik og vrid lidt ved låret (ca 45 minutter).
Den tages op og hviler 15 minutter –
Skæres pænt ud og serveres med lidt salat og grønne ærter på fadet.

Grønne ærter:
Her bliver de frosne ærter ikke kogt –
De tøes op – lægges i gryden og der kommer kogende vand på –
Står så og hviler ca 5 minutter.

Der serveres kartoffel-røsti til (Min favorit),De havde ikke de rigtige trekantede røsti, men nogle der lignede lidt, så dem tog vi – De ligner kogler men er såmænd også udmærket og meget dekorative 😀
Det er færdigkøbte fra fryseren i ALDI-
Jeg kogte  kartoffeldimserne i lidt olie –
De kan også i følge posen laves i ovn, men JEG kan lide dem sprøde.

I dagens anledning åbner vi en kølig hvidvin og får hjemmelavet is til dessert,
Denne er ikke med chokolade, men smagt til med mandellikør <3
Drysses med lid knust makron og lidt hindbærmarmelade.
Link til en GOD OG NEM flødeis:

Hjemmelavet flødeis (her med chokolade)

IMG_3010