pasta og italienske kødboller


Italienske kødboller i tomatsovs.

500 g magert  oksefars, 2 æg, ca. 1,5 dl rasp, urtesalt, peber ,2 spsk hakket persille,  1 fed hakket hvidløg ELLER 2 tsk grøn hvidløgspeber (køber jeg i X-tra butikken til 10 kr for en pose) det giver den helt rigtige ITALIENSKE smag. + til sidst 1 spsk hvedemel og olie til stegning og et glas færdig tomatsovs ( jeg bruger en billig fra LIDL eller REMA 1000, de er udmærket og koster under 10 kr).

Farsen røres ikke men æltes med hænderne da det ikke skal være en blød fars som til frikadeller, men en mere fast fars som til forloren hare. Farsen rulles til små kugler på størrelse med en lille valnød, der bliver ca 35 – 40 stk. De lægges i en skål og drysses med 1 spsk hvedemel og rystes rundt så de er dækket af et tyndt lag melstøv. 1 stor pande varmes op og der kommes ca 3 spsk olie på panden, alle bollerne kommes på og panden rystes så bollerne ruller rundt og bliver stegt på alle sider ca 3 – 4 minutter, de tages op med en hulske og lægges i et fad. de overhældes med et glas færdig tomatsovs og fadet dækkes med staniol, sættes i en varm ovn i ca 5 minutter.

Vores mad-brød i dag var et FOCCACIA brød,
det var en færdig dej der blot skal rulles ud og smøres (var på tilbud i meny) –
Jeg smurte med ketchup og sød chilisovs –
bagte det i en varm ovn 12 minutter

serveres med kogt pasta + vi fik risalamande til dessert.

IMG_3050