I dag skulle jeg have bagt RUGBRØD –
Der er faktisk kun et enkelt skiveskåret i fryseren –
Så jeg udnyttede chancen for at få ryddet op på melhylden –
Der var 400 g rugmel, en lille smule speltmel, 1 pose mel til solsikke brød (u gær)
og dertil tog jeg en pose rugbrødsblanding m (gær) – en blandet affære 😉
Men så er der ryddet op i den skuffe – der er nu kun nye poser tilbage.
Jeg tog 17 dl vand, 1 pk gær (der var jo gær i den ene blanding), 2 spsk honning, 1 tsk salt –
Startede køkkenmaskinen på langsom og tilsatte melet efterhånden –
Lod maskinen køre til det hele var rørt godt sammen –
Det skal IKKE æltes.
Det ville også kunne lade sig gøre at røre det i et stort fad med hånden –
(jeg har bare ikke kræfter til det).
Dejen hviler 3 kvarter og skovles så i formene –
De hviler mens ovnen varmes op til 200 grader –
Jeg laver en rille midt i brødene, så bliver de mere firkantet når de hæver,
fremfor buede, jeg kan bedst lide dem firkantede – men det er jo kun en vane.
Formene sættes i ovnen OG der skrues straks ned til 180 grader –
Bages nu 60 – 90 minutter (alt efter størrelse) – mine max 75 minutter –
og i dag som noget nyt ved varmluft(bruger det ellers sjældent), men jeg ville gerne bage alle 5 brød på en gang – og resultatet blev fint.
Tages ud og køler af indpakket i et viskestykke i 8 timer .
De er nemmest at skære dagen efter – (jeg bruger elektrisk brødmaskine) –
MEN indrømmet jeg skærer af et til eftermiddagskaffen 🙂
Nybagt lunt rugbrød – det er MUMS
På billederne kan man se at mine brød bliver mere firkantet, det skyldes “renden” jeg laver midt i brødet – JEG har også en ide om at jeg undgår lufthuller lige under skorpen, og det har betydning for dem der skal i fryseren.
Her er et billede af brødene – nogle er allerede pakket ind i Bagestykker/Viskestykker