Hjemmelavet is


Så er der lavet is til min mands fødselsdag i påsken –
Der er lavet 2 slags en med amaretto-kirsebær og en med vanilie og chokolade.

Min opskrift på is skal ikke i ismaskine og man behøver ikke røre i den HVIS man pisker det grundigt  (og så  lidt til) 😀

HJEMMELAVET FLØDEIS:

Det er forholdsvis nemt at bruge denne opskrift, men det kræver en elpisker. Denne is er ikke klistersød og krystalliserer ikke hvis der piskes grundigt, så alt bliver opløst.
Der bliver ca 1,5 l is af hver portion.

Du skal bruge 2 æggehvider (pasteuriserede) og 2 æggeblommer(pasteuriserede)- jeg bruger 2 friske  salmonellatestede landæg, 120 g sukker og 1/2 l piskefløde – hertil kommer i mit tilfælde lidt/meget  vanille og chokolade til den ene portion + 1/2 glas amaretto-kirsebær (disse hakkes grundigt) evt et par dråber rød frugtfarve.

Æggehvider piskes stive, så tilsættes 60 g sukker og piskes MEGET, det skal blive til SEJ marengs ———-

Æggeblommer piskes meget med 60 g sukker og evt vanille, når det er cremet tilsættes piskefløden der IKKE er pisket, men nu piskes videre til det ligner flødeskum———

Nu blandes ægge-flødeskum og marengs med en dej-skraber og smag kan tilsættes (her chokolade til den ene portion) (så lavede jeg en portion med de hakkede bær + 2 dråber rød frugtfarve)

Det hele hældes i en form og sættes i fryseren – skal ikke omrøres hvis der bare er pisket grundigt – det er da nemt El-piskeren gør hele arbejdet

Her er isen kun frosset halvt – skal stå MINDST  12 timer

IMG_3135

 

COMMENT0 Replies

Hjemmelavet flødeis (her med chokolade)