Pølsebrød skal være store og bløde –
4 dl lunt vand + 1 dl kvark piskes sammen med 1/2 tsk salt og 1 tsk honning/sukker,
Jeg bruger kvark (mager) – ( det giver samme resultat som 25 g fedtstof + 1 æg)
1 pk gær piskes ud i blandingen og der tilsættes hvedemel + 1,5 dl havregryn til dejen er passende ( så slipper den bord og hænder når den æltes men er stadigt blød at røre ved.
Jeg brugte ca 800 g hvedemel + havregryn.
Dejen hæver og æltes kort igen og formes til pølsebrød på ca 110 gram –
Hvis det skal være burgere, formes flade store boller.
Bages ved 200 grader til de er bagte, men stadigt lyse (skal jo varmes senere).
Jeg bagte 10 pølsebrød og resten af dejen lagde jeg op i bagemaskinen og gav den et rent bageprogram (uden æltning og hævning)
Et sådan lyst brød er godt til brødristeren om morgenen.
De pølsebrød vi ikke spiser i aften kan bruges til madpakken m pålæg som sandwich.