Hotdogs i en sundere udgave


Sønnen spurgte om vi ikke kunne få hotdogs “på en lidt sund måde” – Det er længe siden vi har fået pølser, men da han træner og gerne vil tabe  ca 3 kilo, blev det taget som en udfordring.

Jeg har selv bagt pølsebrødene – de bliver større og sundere end dem man køber –
Også tungere så man spiser ikke så mange.

Pølsebrød

Jeg har selv kogt ketchup, lavet ristet løg og agurkesalat –
Når de så serveres med en salat af Rød spidskål (kunne være hvid) og ærter fra i går –
Og det er gode pølser – så er det sund aftensmad

Jeg har købt gode pølser til 49 kroner for 20 stk.
Det er brune pølser med kød i (de røde spiser jeg ikke) –
Så er de delt med 7 pølser til i aften og 7 + 6 pølser i fryseren –
7 pølser er nok når de serveres på denne måde her hos os.

Ketchup:
1 pose frosne tomater af egen avl (eller 1 dåse tomater), 1 stort løg, 2 fed hvidløg, lid tsalt, peber, 1 spsk farin, 1 spsk eddike.
Det hele hakkes groft og koges godt sammen i en kasserolle –
Skal koge til løgene er møre
Jeg har 1,5 dl vand ved siden af kasserollen, hvis jeg så synes det ser ud til at koge tørt hælder jeg LIDT vand ved – det er ikke nødvendigt hvis man bruger dåsetomater, men det er meget forskelligt hvor meget vand der er i de “friske” tomater
Når løgene er møre blendes det og smages til – vi kan lide den lidt rustik.

Agurkesalat:
1 agurk eller her 2 skoleagurker skæres så tyndt som muligt og lægges i en skål –
1/2 dl eddike + 1 dl vand + 2 spsk sukker + 1/4 tsk salt lunes til det er opløst –
Det hældes over agurkerne og kan drysses med lidt dild –
Så skal det trække  i køleskab  i mindst 1 time.

Ristede løgringe:
Disse løg-ringe er lavet lige som dem der bruges til smørebrød –
Skulle der blive nogen tilbage er de perfekte til madpakken.
De er ikke så tørre som dem man køber og indeholder ikke så meget fedt –
HVIS bare olien er varm og de trækker på et stykke køkkenrulle.

Løgene skæres i så tynde skiver som muligt –
De vendes i mel og steges i VARM olie (OBS: det går stærkt)
Lægges straks på køkkenrulle.

Spidskålssalat:
1/4 spidskål snittes FINT og blandes med 1,5 dl ærter (rest fra igår) –
Blandes med en dressing af:
1 dl kvark + 1/2 dl light mayo, smagt til med lidt salt og peber + et par dråber sødemiddel –
Har godt af at trække lidt i køleskab (omrøres før servering)
Drys lidt fintklippet purløg på ved servering.

IMG_3200