Risfrikadeller,salat og kartofler


RISFRIKADELLER:

Risfrikadeller er billigt, laves af en rest kogte ris (men de skal krydres godt (gerne med lidt krudt i men det er en smagssag)

Ris-frikadeller laves af kolde  kogte ris –
3  dl kogte ris
2 æg (mine er store
rasp  (godt 1 dl)
revet løg,salt og peber  ELLER   hvidløg og finthakket chili og forårsløg  ELLER hakket soltørret tomat og tørrede krydderurter.

Det hele røres sammen og hviler mindst 1/2 time gerne længere
Steges i 1/2 olie/smør – de skal stege ved svag varme – de skal være lyse IKKE brune

Salaten var
Icebergsalat blandet med små spinatblade fra haven,
Rød og gul peberfrugt og agurkeskiver skåret pænt ud,
Dressing var olie med citronsmag

Der var nye kartofler fra den lokale bod (de er lidt dyre men ris-frikadellerne er billige)

Sovs lavet af 1 spsk smør,1 spsk mel 2 dl vand  –
Det koges igennem og smages til med 1 spsk sød chili, 1 spsk ketchup, salt og peber.

IMG_3286