cookies 2 slags


Jeg brugte denne opskrift – den er nem og god

Chocolate Chip Cookies

I programmet ’Spis og spar’ præsenterede kok Jesper Vollmer en familie for denne lækre opskrift på chokolade-cookies, som er fra bloggen louiogbearnaisen.

(Den er nem og kan laves et  par dage før de skal bruges)

Ingredienser:
120 g sukker 140 g farin
140 g smør
1 stk. æg
240 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1⁄2 tsk. natron
1 tsk. salt
1⁄2 tsk. vaniljesukker
150-200 g chokolade

Fremgangsmåde:

1..Rør/pisk ved lav hastighed sukker, farin og smør sammen til en ensartet masse.
2..Tilsæt æg og pisk igen.
3..Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen i en anden skål.
4..Tilsæt melblandingen lidt ad gangen, mens der røres/piskes ved lav hastighed.
5..Vend til sidst chokolade i dejen og bland det godt i.
6..Kom dejen på køl i min. 1 time – gerne til dagen efter.
7..Del dejen i 70 g stykker og rul dem til kugler. (jeg lavede dem mindre)
8..Sæt kuglerne på en bageplade med bagepapir – der skal være god afstand mellem dem. På en almindelig bageplade kan der være 8 stk. (jeg fik 22 af portionen)
9..Bag cookies midt i ovnen ved 175 grader i 16 minutter (15 min. = let bløde, 16 min. = almindelig, 17 min. = sprøde)Mine der er mindre fik 12 minutter
10.Tag cookies ud og kom dem med bagepapir over på en bagerist.
de er bløde når de kommer ud men bliver sprøde ved afkøling.
11.Afkøl 15 minutter.

Kan gemmes når de er HELT kolde (hvis du når det ?  )

Jeg har idag lavet en portion med snittede mandler + havregryn i (halvt af hver)
Og en anden portion med Halvt chokolade-knapper og halvt mini-skumfiduser.
De farvede pletter  i dem til højre er de små farvede skumfiduser 🙂
Ud af hver portion blev 24 store kager  –

IMG_3288