Hakkebøf m grøntsagsblanding fra REMA 1000


Hakkebøf m. løg
jeg formede 8 lige store bøffer af en stor pakke hakket oksekød, vendte dem i mel med salt og peber. Gemte det sidste mel til at jævne sovsen med.

Skar 2 store løg i ringe og stegte dem i lidt smør, så tog jeg løgene af panden og lagde en ekstra klat smør på, da det var brunet lagde jeg bøfferne på og skruede halvt ned, de skal stege til de er halvt gennemstegte, vi bryder os ikke om rødt kød her i huset, husk at vende dem nogle gange. Når de så er halvt færdige kommer de i et fad og ind i ovnen så bliver de gennemstegte uden at blive tørre.

Sovsen lavede jeg på panden af stegeskyen tilsat lidt mel, pisk godt og tilsæt  1 dl æblemost, +lidt vand fra kartoflerne så sovsen bliver passende tyk, tilsæt et par dråber kulør og smag til med salt og peber. serveres med kartofler og nogle rødkål.

Grøntsagsblandingen vendes i en spsk  olie og der tilsættes 2 dl vand – de skal nu under låg mørne ca 7 minutter –
Så tages låget af og væden dampes væk (ialt ca 10 minutter)

Grøntsagsblandingen er en blanding af broccoli, ærter, løg , champignons og lidt hakket grønkål – den er fra REMAS serie af “Nye Nordiske blandinger” de er ofte på tilbud (5-10 kr) – er sunde og er lidt anderledes 🙂

Bøf med løg serveres  med grøntsagsblandingen, kartofler og brun sovs –
vi fik agurkesalat til

IMG_3290