Ofte ville jeg nok ikke vælge at panere flæsket, men stege fedtet af i ovnen i stedet MEN
det smager altså godt når det er ordentligt flæsk og slagteren i super-brugsen i Sakskøbing,
har nogle gode udskæringer – hvis jeg ikke kan finde det i disken, ringer man på klokken og får så skåret det der skal bruges og 6-7 skiver af den gode udskæring koster det samme som 10 af de andre, de er sundere, smager bedre og rækker lige så langt (oftest kan han finde noget til samme kilopris (han er en flink mand 🙂 )
Flæsket bankes let med hånden og vendes i æg pisket med lidt vand og bagefter i rasp.
Steges i halvt smør/olie til de er gyldne og gennemstegte – giv dem salt og peber under stegningen. Det tager ca 8-10 minutter så skru ned.
Persillesovs:
Her vælger jeg en mager udgave – letmælk, 2spsk hvedemel og 1 tsk olie med citron (kan jeg godt lide) –
Det koges op og koges igennem, smages til med salt og peber –
Tilsættes tilsidst godt med friskhakket persille (har det i haven nu, så jeg bruger en del) –
NU ville nogle tilsætte en del af det afsmeltede fedt til sovsen –
DET har jeg mine kranspulsårer for kære til, det gjorde man førhen, men hvis vi skal være ærlige arbejdede man også hårdere fysisk den gang 😀
Har man lyst til at forsøge så tilsæt fedt langsomt og pisk .
Her serveres nye kartofler og revet gulerod til dryppet med citron –
Spises der ikke for meget flæsk og godt med råkost er fedt% ikke katastrofal <3