Frikadeller, nye kartofler og danske hvide asparges


Da jeg i “boden” kunne få hvide asparges, friske og lækre blev grøntsagerne ændret til dampet asparges (det er jo også grøntsager )

Frikadellerne er fra fryseren, rører en stor balje fars og steger så store lækre “slagterfrikadeller” – pakker dem løsfrosne i en stor (eller 2 mindre) lynlåsposer –
I dag tog jeg 8 store frikadeller op (vejede knap 900 gram).
De kommer ind i en varm ovn ved 200 grader i ca 20 minutter OG de vendes undervejs.

Her er opskriften jeg bruger:
En god måde at spare penge på er at lægge sine egne “slagterfrikadeller” i fryseren. Vore slagter tager 35 kr for 3 stk, jeg lavede 27 for max 40 kr – det giver en pæn besparelse – :)

1 kg kalv og flæsk lægges i en skål. Fjern 1/5 af farsen (hele midten), fyld så hullet i midten op med en blanding af hvedemel og havregryn og læg den resterende fars op i skålen igen. Herefter tilsættes 3 løg (finthakket), 2 æg, salt og peber og 1 tsk paprika. Rør farsen godt sammen mens der tilsættes  2 – 3 dl vand, rør farsen godt og steg så dellerne i halvt smør og halvt rapsolie. Skru ned for varmen så de ikke bliver for mørke.

Kartoflerne er resten  af en pose jeg købte til i går-
De blev ordnet og kogt møre i letsaltet vand

9k=-1