Farsruller m.æble og svesker + Rabarbergrød


I dag er der lavet mad efter kogebogen fra 1954 – det er god mad –
Indrømmet jeg har lettet den lidt ved at bruge magert hakket kød og rullerne er kun rullet i rasp (de var paneret i æg og rasp, men det suger fedt), jeg har lavet væsentligt mindre sovs end der var i opskriften (jeg har lavet 1/4 liter istedet for en hel liter)

Rabarbergrød er måske lidt gammeldags men meget friskt, kan spises med mælk –
men indrømmet vi kan lide den med let-pisket fløde.

Rabarber vaskes og skæres i stykker –
Koges i ikke for meget vand –
Når det er kogt godt ud sis det til en kraftig (nu sur) saft –
Saften hældes i en kasserolle og koges med sukker (efter smag) –
Hvis smagen nu er for kraftig tilsættes lidt vand –
3/4 l saft måles af og jævnes med passende mængde(ca 50g) jævningspulver
til Rabarbergrød (dette neutraliserer nemlig syren der er i rabarber) –
Hældes i en skål, drysses med sukker og køles af –
IKKE i køleskab så bliver grøden for fast 🙂
Ved servering drysses med et par knuste makroner.

FARSRULLER M ÆBLE OG SVESKER
En fars røres af:
450 g kalv/flæsk
2 æg
3/4 dl havregryn
1 dl rasp
Herudover salt, peber og revet løg efter smag (må godt smage af noget)
Farsen deles i stykker (her 7 stk) –
Hvert stykke lægges i håndfladen og der lægges en æble-båd og 2 svesker i midten –
Fars-bollen formes til en aflang rulle og trilles i rasp –
De brunes godt på panden og sættes i ovnen i ca 20-25 minutter ved 190 grader
(En rest kan bruges i skiver til pålæg med en asie på)

Serveres med en lys sovs af skyen fra fadet jævnet med 1 spsk hvedemel,
tilsat lidt mælk, kulør og lidt tyttebær

Dertil serveres kartofler(de sidste gamle), nye gulerødder og buketter af blomkål.
(var der brugt nye kartofler kunne de være brugt til pålæg næste dag)

13444541_1219965741346924_992882025_n