Gryderet med nakkekam fra den gamle kogebog


Nakkekam skæres i mundrette stykker, originalt bruges nakkekam naturel, jeg havde en pakke med marineret nakkekam(den brugte jeg) –
Kødet vendes i mel m salt og peber –
2 store løg (deles i både)
2 gulerødder (skrælles og skives)
2 persillerod/pastinak skrælles og skæres i stykker
2 spsk smør smeltes og kødet brunes godt –
Grøntsagerne tilsættes og der tilsættes 2 dl vand/boullion –
Koger lige op, hældes i et ildfast fad m låg –
Sættes i ovnen ved 190 grader i 45 minutter –
Skulle nu være mørt 😉 , det må gerne være meget mørt
(ellers må det stege lidt længere) –
Hvis det er et fad med låg koger det ikke tørt, ellers tilsættes LIDT vand.

Serveres m mos, ris  eller pasta, vi bruger ris i dag  (vi skal have mos på søndag) og syltede rødbeder.