Jeg har købt nogle billige isforme i den lokale OUT-lett butik (under 10 kroner pr stk)
De skulle nu stå deres prøve, så jeg valgte jordbæris til forsøget.
Ismassen laves af:
2 dl fløde
2 æg delt i hvide og blomme
1 dl sukker
Vanille eller som her 2 spsk jordbærsyltetøj + et par dråber rød frugtfarve
uden frugtfarve bliver isen lidt bleg men smager lige så godt.
Der skal bruges en håndmixer – der skal piskes meget 🙂
Start med 2 skåle
Skål 1:
De 2 æggehvider piskes meget stive –
Halvdelen af sukkeret tilsættes og der piskes til det er som flødebolleskum.
Skål 2:
2 æggeblommer piskes med den anden halvdel af sukkeret –
Piskes godt til “æggesnaps” –
Fløden hældes i og der piskes igen til det minder om en lidt tynd flødeskum –
De 2 spsk marmelade og frugtfarve vendes i med en dejskraber –
NU tilsættes de piskede æggehvider (de vendes i) ad et par gange –
Så hældes massen straks i isformene og de sættes i fryseren –
Skal stå til næste dag –
Jeg fik 12 jordbæris af portionen her –
Den kunne også have været frosset i en firkantet boks ELLER en randform –
En randform kan pyntes med flødeskum og chokolade-kringler –