Svinekam med krydderurter, nye kartofler og blomkål


Kartoflerne er nyopgravet i haven – så er kartofler en delikatesse 😀

Blomkålen var et halvt blomkålshovede fra grøntsagsboden.

Svinekammen var et stykke svinekam (det er kun mig der spiser flæskesvære) så jeg skar sværen af og gned stegen med blandede friske krydderurter og stak små rosmarinkviste ind i kødet –
Brunede stegen godt og lagde den i et fad med låg, og tilsatte 1/2 dl vand.
Et ildfast fad m låg er godt at have – kødet drypper sig selv –  behøver ikke meget væske – og det er nemt at gøre rent – de kan sagtens købes på loppemarkeder (jeg har 2 der er købt der for 15 kr pr styk og de bruges næsten dagligt)
Kommer i ovnen ved 200 grader i ca 5 kvarter (måske 1 1/2 time)

Skyen jævnes med 1 spsk hvedemel og krydres med lidt salt og peber (i dag brugte jeg krydderisalt)

Salat var der ikke overskud til at lave så det blev et par tomater skåret i skiver.

13480042_1222556164421215_1285653838_n