Kylling på grøntsagsbund og ovnkartofler


Jeg har købt en pakke kyllinge over/underlår –
Den er BBQ-marineret  og meningen var at den skulle ovnsteges,
og så serveres m salat og kartoflerne.
Da jeg var i haven og så en lille fin hvid knoldselleri (som min knyttede hånd) +
fine pastinakker(Troede ikke de blev til noget pga det har været meget tørt her) valgte jeg at tage dem med ind i køkkenet og bruge dem samt en stor gulerod og et stykke af en stor squash (ca 10 cm).
Jeg skrællede grøntsagerne, og skar dem i små tern – her kunne også let anvendes andre grøntsager (aubergine, peberfrugt, tomat, løg osv) – jeg valgte at holde mig til dem fra haven.
De blev svitset godt af i 2 spsk olie, tilsat 1 spsk blandingskrydderi (fra TIGER-butikken)
og blev lagt i et fad –
Kyllingestykkerne blev lagt ovenpå og der tilsættes 1 dl vand –
Sættes i ovnen 45-60 minutter ved 200 grader (kylling SKAL være gennemstegt)

Serveres med ovnkartofler:
Kartofler  med eller uden skræl (smagssag) skæres i stykker og lægges i en plast-pose –
Der tilsættes et par spsk olie med smag+lidt salt og peber –
De sættes i en ovn ved 200 grader til de er møre (40-60 minutter) –
Så det passer med kyllingen 😉 , jeg lægger bagepapir i ovnens bradepande,
Sætter fadet med kylling i midten og lægger kartoflerne udenom –
Så skal der bare vendes rundt i kartoflerne et par gange undervejs.

Her først et billede af grøntsagerne, så den færdige ret – LÆKKERT

14137744_1043640485732050_937443324_n 14101659_1043832145712884_336237247_n