overskud af blommer


Min datter ringede og sagde” blommer og hvad så”, jeg har mange blommer der modner lige nu så det er på tide at genopfriske opskriften på blommegrød og blommetærte 😀

 

Frugtgrød:
Frugten koges med så meget vand der går knapt op på frugten –
Koges til frugten er mør og smages til med sukker –
JÆVNES nu med kartoffelmel således:
lidt koldt vand (1/4 dl) røres med 2 spsk kartoffelmel til 1 l grød,
når grøden koger, tages gryden væk fra varmen og vand/kartoffelmel kommes langsomt i, mens der røres
NU MÅ GRØDEN IKKE KOGE MERE
Alle frugter kan bruges til frugtgrød – frugtgrød kan ikke fryses, men frugtmos kan fryses.

Pæretærte:
125 g margarine/smør
125 g sukker
2æg
200 g mel
rør smør og sukker godt, tilsæt æg og pisk meget
vend mel i og evt hakkede nødder/mandler
Læg dejen i en tærteform (dejen er blød)
skræl frugten og skær den ud i mindre skiver eller stykker og læg den ovenpå, drys med lidt sukker (og lidt kanel hvis det er æbler)
sæt fadet i en 180 grader varm ovn og bag den ca 1/2  time (måske 40 minutter)

Kan laves dobbel så stor i en lille bradepande – kan fryses – kan laves med pærer, æbler, blommer eller rabarber.

Her er en bagt efter opskriften – der er IKKE hævemiddel i derfor er det vigtigt at piske godt –
ellers må der tilsættes 1 tsk bagepulver sammen med melet – men den blev god uden

14138578_1045384768890955_509697586_n