Min datter ringede og sagde” blommer og hvad så”, jeg har mange blommer der modner lige nu så det er på tide at genopfriske opskriften på blommegrød og blommetærte 😀
Frugtgrød:
Frugten koges med så meget vand der går knapt op på frugten –
Koges til frugten er mør og smages til med sukker –
JÆVNES nu med kartoffelmel således:
lidt koldt vand (1/4 dl) røres med 2 spsk kartoffelmel til 1 l grød,
når grøden koger, tages gryden væk fra varmen og vand/kartoffelmel kommes langsomt i, mens der røres
NU MÅ GRØDEN IKKE KOGE MERE
Alle frugter kan bruges til frugtgrød – frugtgrød kan ikke fryses, men frugtmos kan fryses.
Pæretærte:
125 g margarine/smør
125 g sukker
2æg
200 g mel
rør smør og sukker godt, tilsæt æg og pisk meget
vend mel i og evt hakkede nødder/mandler
Læg dejen i en tærteform (dejen er blød)
skræl frugten og skær den ud i mindre skiver eller stykker og læg den ovenpå, drys med lidt sukker (og lidt kanel hvis det er æbler)
sæt fadet i en 180 grader varm ovn og bag den ca 1/2 time (måske 40 minutter)
Kan laves dobbel så stor i en lille bradepande – kan fryses – kan laves med pærer, æbler, blommer eller rabarber.
Her er en bagt efter opskriften – der er IKKE hævemiddel i derfor er det vigtigt at piske godt –
ellers må der tilsættes 1 tsk bagepulver sammen med melet – men den blev god uden