NU er det jul og mange ting skal nås (husk nu at nyde det 😀 )
De fleste har vel noget der skal ordnes sådan lige før jul og da der ikke er ferie for ret mange før sidst på ugen, er der derfor hurtig mad først på ugen, og lidt grøntsager skader ikke her inden jul –
MANDAG—–Sønnens ønske : Fiskepinde, ris, ærter og majs og inden al julemaden er det måske en god ide
TIRSDAG—–Krebinetter med blandede grøntsager
ONSDAG——Æggekage
TORSDAG—–Risengrøden koges jeg tager en portion til aften ( Jeg kan lide det), de andre får en rest forloren hare m brunede kartofler (jeg har 1/2 “hare” i fryseren)
FREDAG——-Der pyntes juletræ og vi får te og ostemadder + julekager til aften
LØRDAG——JULEAFTEN
Vi får steg, and og medisterpølse (Pølsen synes den voksne søn der skal være, det er en tradition fra bedsteforældrene) – Risalamande til dessert
Her er opskrifter på and og flæskesteg – bare for at være i god tid –
Hvis kødet er frossent (det er mit) tages det op i god tid 48 timer før brug.
And er lettere end mange tror –
1 and 2800 – 3000 g rækker til ca 5 personer.
Salt og peber
Rens anden, hvis der er rester af indvolde indeni – (MIN skal være HELT ren) –
Gnid den ind-og udvendig med salt og peber. Fyld anden med æblebåde og svesker –
Læg anden i en bradepande –
Brun den i 20 minutter ved 225 grader hæld 1/2 liter vand ved –
Steg ca. 2-2½ time ved 190 grader C. alm. ovn til den er mør. Tag anden ud-
Dæk den med et klæde og lad den trække 20 minutter før den skæres ud.
Brug skyen til sovs (jeg skummer en del fedt af ellers bliver sovsen FOR fed)
Server med hvide kartofler, brunede og rødkål
(i England spiser de rosenkål, det smager faktisk godt til den lidt fede spise
Flæskesteg:
Flæskestegen er i dag en halv svinekam (resten lægges stegt i fryseren til senere)
Stegen kigges efter i ridserne og der gnides salt og peber på.
Den lægges i en bradepande og der hældes 1/2 L vand ved.
Bradepanden sættes i den kolde ovn og der tændes på 180 -200 grader.
steger 2 timer så er den færdig – HVIS der ikke er sprød svær, skæres den af og får et øjeblik under grillen men DER skal passes på (det brænder lynende hurtigt på).
SØNDAG——I dag hygger vi længe over morgenmaden, da den ældste søn og barnebarnet kører hjem. Vi får derfor julefrokost her lidt sent og ingen aftensmad – Vi laver ikke en kæmpe frokost, men laver det vi kan lide, så får vi en god juleøl til. Her er der sild/æg og hjemmelavet karrysalat – tomat og andet grønt – rester fra juleaften – 1 lun leverpostej m bacon og champignon – lidt pålæg – ost og frugtsalat –
Der lades op til 3+4juledag, vi er med til at arrangere den lokale juletræsfest for børn og barnlige sjæle – Et rigtigt gammeldags juletræ – Ikke i en stor hal, men i et forsamlingshus som i gamle dage – Der bruges nogle fridage på det, men det er hyggeligt.
RIGTIG GOD JUL 🙂