PASTARET m. RØGET LAKS:
Det grønne skæres med en kartoffelskræller af en squash (jeg havde ingen squash men flere agurker, så jeg brugte skrællen fra en af dem) og det strimles og lægges i vand (det krøller som gavebånd hvis de er tyndt strimlet) –
2 fed hvidløg pilles og hakkes fint –
I dag også 1/2 rød peberfrugt i 5 cm tynde strimler –
1/4 l fløde måles af (madlavningsfløde er fin) –
1/4 DL citron måles af (måske mindre) –
300 g pasta koges mør men ikke blød, og vandet hældes fra (TAG 1 DL vand FRA)
150 g røget laks strimles og gemmes til sidst (lakserester pilles i småstykker)
25 g smør smeltes og hvidløget svitses lidt –
Pasta-vandet tilsættes sammen med citronsaft (kun 1/3 først) –
Fløden og de grønne afdryppede strimler tilsættes (gem lidt til pynt) samt peberfrugten,
og det koger op –
Pastaen tilsættes og varmes igennem og smages til –
Anrettes med de resterende grønne strimler + strimlet laks
Serveres med brød fra grønthandleren (her runde fladbrød skåret i stykker)