1 kg kalv og flæsk lægges i en skål. Fjern 1/5 af farsen (hele midten), fyld så hullet i midten op med en blanding af hvedemel og havregryn og læg den resterende fars op i skålen igen. Herefter tilsættes 3 løg (finthakket), 2 æg, salt og peber og 1 tsk paprika. Rør farsen godt sammen mens der tilsættes 2 – 3 dl vand, rør farsen godt og steg så dellerne i halvt smør og halvt rapsolie. Skru ned for varmen så de ikke bliver for mørke.
Tag frikadellerne af panden når de er stegt, hvis de bliver på panden suger de alt fedtstoffet = unødvendige kalorier.
Serveres m kartofler, broccoli og gulerødder –
Mine grøntsager dampede jeg i dampkogeren, men de kan koges/dampes i lidt vand –
Skysovsen laves sådan: Jeg hælder fedtstoffet fra pande, tilsætter 1,5 dl vand og koger nu panden af det jævnes med maizena rørt i 1 spsk vand –
Koger godt igennem, tilsættes et par dråber kulør og smages godt til.