Kødsovs kan godt være kaloriefattigt, men der skal spares på olien, bruges magert kød og mange grøntsager.
Når der spares så meget på fedtstoffet SKAL der krydres og SMAGES grundigt til.
Jeg kan lide at bruge friske tomater (i Nyk F fås de billigt i sydbazar – de er store, modne og dufter af tomat), derfor bliver min tomatsovs lidt blegere end hvis der bruges dåsetomater, men vi er enige om at den stadig ser lækker ud her.
3 spsk olie/smør
400 g magert hakket kød (oksekød, kalkun eller kylling med max 8 % fedt)
450 g friske tomater + 1,5 dl vand (alternativ = 1- 2 dåser)
1/2 dl tomatkoncentrat (ca 3 spsk)
ca 600 g rensede og småtskåret/revet grøntsager (her 4 store gulerødder, 2 løg, 2fed hvidløg, 1rød peberfrugt, 1 lysegrøn peberfrugt + 1 stykke pastinak)
Jeg tilsætter så gerne 2 spsk frysetørrede suppeurter (det har de i ALDI netop nu til 10 kr for et glas) og ALT det grønne der kan tilsættes er et ekstra plus i øjeblikket, men det er ikke nødvendigt.
Salt, peber og paprika.
DENNE PORTION ER TIL 2 DAGE TIL 4 PERSONER (det bliver til knapt 2 l)
Olie/smør smeltes og kødet tilsættes og brunes til det smuldrer, nogle vil have det meget mørkt, det vil jeg ikke, når det ikke “brankes” suger det mere smag til sig og derved bulner kødet lidt op og fylder mere.
Grøntsagerne + 1 spsk paprika tilsættes og steger med et par minutter.
Så tilsættes resten og det småsnurrer 1/2 – 1 time (bliver kun bedre af den lange snurretid).
Krydres godt (paprika giver farve)
Halvdelen lægges i en pose og kommes i fryseren til vi skal have Lasagne på søndag –
Denne sovs kunne også bruges til pitabrød og madpandekager eller durum-ruller.
Her serveres den ene halvdel i dag med pasta, der kan vælges en fuldkornspasta, men da vi hos grønthandleren får en god kvalitet af den hvide pasta bruger vi den –
Der serveres også lidt Icebergsalat + nogle ristede rugbrøds-stave til
Rugbrøds-stave:
Rugbrød skåret i skiver og stave –
De lægges på bagepapir og dryppes med et par dråber krydderolie –
Sættes i ovnen ved 190 grader FÅ minutter.
Kan også steges på en god pande (feks keramisk) men pas på ikke at bruge for meget olie.