Grov salat, her ville jeg gerne have en ROMAINE-SALAT, det havde de ikke i REMA så det blev 2 hjertesalat –
den findelte jeg og lavde i et stort glasfad –
Herpå kom en lille pose grønne bønner, der først var dampet og kølet af i koldt vand –
Så blev der fordelt 2 kogte kyllingebryster i skiver ovenpå –
1 lille finthakket rødløg fordeles – Så kom der en række, halve æg(rigeligt) og halve cherrytomater (her brugte jeg en håndfuld minitomater der var modnet i vindueskarmen) –
Purløg eller noget krydderurt kommes øverst .
Serveres m ansjos,kapers og citron (HER er der vild uenighed, men ved siden af generer det ingen) – det giver krydderi, salt og syre, så det kan da prøves.
Dressingen laves således: I en skål kommes 1 æggeblomme + 2 spsk honningsennep (sennep med 1/3 honning kan bruges) –
Pisk godt og tilsæt under piskning 2 spsk mayo + 1/2 dl olie –
tilsidst justeres med (kaffe)fløde.
Serveres med crutoner eller brød (vi vil have brød)