Kødrand og stuvet gulerødder


KØDRAND:
En fars røres (ikke for tyk) og den hældes i en randform(kan sagtens være en firkantet) formen synes jeg skal bestemmes af mængden af fars, derfor bruger jeg  ofte en 4-kantet
Farsen er hos mig 500g hakket kalkun (kan være kalv/flæsk, ren flæskefars, kylling eller som her kalkun) – det røres med 2 æg, 2 dl havregryn, 1 revet løg, salt og peber – det røres grundigt og tilføres lidt mælk – så hviler farsen og der justeres evt med lidt mælk –
Hældes i en form og tilbindes med bagepapir –
Jeg koger den i en gryde med vand uden der kommer vand over formen i ca 45-50 minutter_
Tiden bestemmes af form og størrelse.
Jeg ved at mange vælger at sætte den i ovnen, men så bliver det efter min mening et farsbrød –
En rest smager godt som pålæg med mayonaise/kartoffelskiver og purløg.

STUVET GULERØDDER:
Gulerødder i skiver  koges og de drypper af
Der laves en opbagt sovs af 1 spsk smeltet smør + 1 stor spsk hvedemel, der koges op og spædes med minimælk til den er jævn ikke for tynd og gulerødderne tilsættes og det varmes igennem.

Randen serveres med gulerødderne i midten og kartofler drysset med hakket persille.

Desserten var buddingen jeg lavede i går m saftsauce:
Saftsauce:
1 dl blandet rød saft + 1 dl vand blandes og et par spsk-fulde tages fra –
saften bringes i kog – imens røres 1 spsk kartoffelmel i den lille smule saft –
Gryden tages af og jævningen røres i under omrøring