Mager millionbøf med rodfrugter i


KATOFFELMOS:

Skrællede kartofler skæres i mindre stykker og koges meget møre i USALTET vand, vandet hældes fra og de piskes med 1/2 til 1 dl letmælk – tilsættes salt og peber.

Dette er en gammeldags kartoffelmos. Hvis man ikke skal tænke på kalorierne, kan man piske den med en stor klat smør i stedet for mælk. Kartoffelmos lavet rigtigt af kartofler smager bedre og mætter mere end “pulver-mos”, desuden er der i følge pakningen meget andet end kartofler i og MEGET salt – det har JEG ikke lyst til at spise. Rigtig kartoffelmos – det er godt, sundt og kan varieres ved at blande andre hvide rodfrugter i – det giver en lettere mos med færre kulhydrater – hvis man vil undgå disse. Ca 1/2 til 2/3 af kartoflerne kan erstattes af jordskokker, persillerod, pastinak eller selleri. Kan man klare en mere orange mos kan 1/2 erstattes med en blanding af græskar og gulerod – det smager meget godt.

———————————————————
MAGER MILLIONBØF MED RODFRUGTER:

350 g blandet løg, selleri og gulerod, skrælles og skæres i små tern – jeg havde sådan ca lige stor bunke af hver slags.  250 g hakket oksefars   (dette rækker til 4 mennesker).

1 spsk olie varmes i en gryde og kødet brunes heri. – Så tilsættes alle grøntsagerne og der røres godt rundt. –  Så tilsættes ca. 2 1/2 dl vand eller lidt mere (boullion kan anvendes) – Der koges godt til alt er mørt – Jævnes en smule med 1 spsk hvedemel rørt ud i 1/2 dl letmælk – justeres evt med vand og kulør – SMAG til med salt og peber.

Denne million bøf er mager hvis der er valgt magert kød og rodfrugterne fylder i gryden og gør det indbydende.

———————————————————–

Asier og råsyltede blommer fik vi til – Rødbeder ville også passe fint.

————————————————————

IMG_2371