Kylling og Løg-tærte med løg glaseret i æblesirup


KYLLING:

Kyllingen var i dag en pakke “Lår-miks”, der krydres godt med salt og peber.

Den sættes den i ovnen ved 200 grader i 45 min – HUSK  fjerkræ skal steges mørt.

———————————————————-

LØG-TÆRTE MED GLASEREDE LØG:

2 meget store løg renses og skæres i skiver. De vendes i 1 spsk varm olie i stegepanden – så hælder jeg  3/4 dl vand på og når vandet er væk er løgene møre så tilsættes 2 spsk æblesirup – jeg har købt en lille flaske på lollefrugt – den er god til dessert, men også god i varm mad 😉  nu glaserer løgene lige så stille, det tager 2-3 minutter, og panden sættes til side. (Jeg tror også man vil kunne glasere med æblejuice i stedet for de 3/4 dl og så tilsætte 1 spsk sukker til sidst.)

Tærtedejen:

da jeg tænker på at spare fedtstof, bruger jeg opskriften fra vægtkonsulenterne:

100 g hvedemel + 100 g let-mayo (du læser rigtigt) – disse 2 ting blandes og trykkes ud i en tærteform (min = 24 cm og passer til 4 mennesker) – når man bruger denne opskrift skal formen ikke smøres – dejen er nem,  skal ikke forbages og tærten slipper fint.

2 æg piskes med 2 spsk vand  (mælk kan gryne) tilsættes lidt salt og peber og hældes i tærteformen – øverst lægges løgene. Når jeg lægger løgene øverst er det for at få en tærte hvor nogle løg titter op igennem æggemassen – HER er løgene det vigtigste ikke æggemassen.

Tærten sættes ind sammen med kyllingen ved 200 grader i 40 – 45 minutter.

———————————————————

Vi fik kogte kartofler og en sovs der var lavet af 1 dl kyllinge-sky og 2 dl kartoffelvand – heri piskes 1 spsk hvedemel – koges op og smages til (hvis nødvendigt) – tilsættes et par dråber kulør.

———————————————————

IMG_2368