Jeg var ude at handle og købte en stor kylling med hjem på 1450 g, den kostede kun 25 kroner så det er billig mad.
Selvfølgeligt kunne jeg dele den i 4 og så ville vi nok spise det meste en dag til aften –
MEN 🙂
Jeg skar lår og bryster af og lagde 1 bryst +1 over og 1 underlår i hver pose (altså 2 poser)
Jeg lagde resten i en gryde med 2 l vand, et par gulerødder, 1 pastinak, 1 persillerod + 1 håndfuld hvidkål, heriblandt stokken der fik et par snit (stod jo alligevel og ordnede kål til aftensmad) – Dette blev kogt 1 1/2 time med lidt salt og peber (det sidste kvarter uden låg)
Da det var godt mørt fiskede jeg kyllinge-skroget op og pillede kødet af i små stykker – Alt det afpillede kød blev frosset ned med 1 kop suppe til tarteletter eller en pastaret.
Resten af suppen, der er kraftig, (og sikkert skal fortyndes lidt) blev frosset ned i 2 bokse á 3/4 liter, disse kan nu bruges til feks en grøntsagssuppe + 1 kartoffelsuppe
Altså blev der af en stor kylling til 25 kroner basis for 5 retter til middagsmad.
2 pakker med kylling
1 pakke med afpillet kogt kød
2 bøtter med grund-suppe