Udnyttelse af en STOR kylling (1450g)


Jeg var ude at handle og købte en stor kylling med hjem på 1450 g, den kostede kun 25 kroner  så det er billig mad.
Selvfølgeligt kunne jeg dele den i 4 og så ville vi nok spise det meste en dag til aften –
MEN   🙂
Jeg skar lår og bryster af og lagde 1 bryst +1 over og 1 underlår i hver pose (altså 2 poser)
Jeg lagde resten i en gryde med 2 l vand, et par gulerødder, 1 pastinak, 1 persillerod + 1 håndfuld hvidkål, heriblandt stokken der fik et par snit (stod jo alligevel og ordnede kål  til aftensmad) – Dette blev kogt 1 1/2 time med lidt salt og peber (det sidste kvarter uden låg)
Da det var godt mørt fiskede jeg kyllinge-skroget op og pillede kødet af i små stykker – Alt det afpillede kød blev frosset ned med 1 kop suppe til tarteletter eller en pastaret.
Resten af suppen, der er kraftig, (og sikkert skal fortyndes lidt) blev frosset ned i 2 bokse á  3/4 liter, disse kan nu bruges til feks en grøntsagssuppe + 1 kartoffelsuppe

Altså blev der af en stor kylling til 25 kroner basis for 5 retter til middagsmad.
2 pakker med kylling
1 pakke med afpillet kogt kød
2 bøtter med grund-suppe