Farseret hvidkål med peberrodssovs


         1/4  hvidkålshovede – (så der er til råkostsalater i denne uge.)
        smør til pensling
FARSEN:
500 gram hakket svinekød/kylling
1.5 tsk. Salt & Peber
60 gram   Hvedemel
1 æg
1 stk løg (revet)
1 dl. mælk/kogevand fra kålen
 

Hvidkålen deles i kvarter og stokken skæres ud. De yderste blade pilles af og blancheres (dvs. gives et opkog til de bliver bøjelige)
De inderste hvide/grove blade kan skæres i mundrette stykker som koges og derpå ristes og serveres til.

Alle ingredienserne til farsen røres sammen.

En sandkageform smøres med smør og beklædes med de store blade hvidkål. Bladene lægges så de hænger ud over kanten, så de kan lukkes hen over som låg til slut. Den grove stilk i bladene kan skæres ud (det gjorde jeg) så må man bare lægge det næste ind over det forrige, så det pakkes tæt.

Halvdelen af farsen lægges i og et tyndt lag kål lægges på. Krydres med salt og peber og evt. smørklatter. Resten af farsen lægges i, så igen et tyndt lag kål, salt og peber, og til slut lukkes med de blade som hænger ud over kanten.

Øverst lagde jeg et løs stort blad af hvidkål for at undgå det øverste hvidkål bliver mørkt.
Dette viste sig at være en god ide – jeg kunne lige løfte det mørkebrune blad af og nedenunder var den fin og lys.
(se billedet nederst)

Sættes i 200 grader varm ovn i ca 60 minutter.

Serveres med en peberrodssovs – 1 lys sovs med revet peberrod. + kartofler og det ristede hvidkål – kogt hvidkål der steges lidt på panden.