Så går vi i gang med 1. forårsmåned – det kan da stadigt være koldt, men jeg har lidt vintergrøntsager i mit havehus, dem vil jeg have brugt og det præger madplanen i denne uge.
Vintergrøntsager er 1 stort hvidkål, 1 stort rødkål, en del løg og 1 1/2 stor selleri –
Det er altsammen noget der er fint og flot, men stiger temperaturen for meget i skuret bliver det hurtigt lidt grimt og slidt at se på. Hvis det ikke lykkes at bruge det hele snitter jeg resterne til fryseren. Jeg sår salat og spinat i bakker og lader det spire på mit gæsteværelse , i gode perioder kommer det så på visit i drivhuset indtil frosten er væk – så det varer ikke længe inden de første blade kan plukkes, det er altid utroligt lækkert med de spæde nye blade.
MANDAG……Tomatgryde m halve æg
TIRSDAG……Ovnstegt laks i fad + 1 salatbar (alle laver så selg sin egen salatbowl)
Jeg gør så tingene klart og lægger det på 2 st0re fade (alt grønt fra køleskabet og hvad jeg kan finde frem)
ONSDAG……. Kylling stegt i ovn m. kålvafler,
TORSDA……..Brunkål m nybagt rugbrød
FREDAG…….Snitzler m. rosenkålsalat +pesto-pasta
LØRDAG…….Karrykål m soyafars + nybagt rugbrød
SØNDAG…….Fiskefrikadeller m hjemmebagt Rugbrød,