ugeplan for uge 10


I denne uge har jeg bestilt Donuts  fra Running Donuts – dem afhenter vi lørdag middag i deres salgsvogn i Nykøbing Falster – Det er en luksus men de er GODE. Så lørdag laves ikke aftensmad, der er rugbrød som man kan tage når sulten melder sig efter disse bomber 🙂
Lørdag kommer en af sønnens gamle skolekammerater (de har nok snart 20 års jubilæum),
Så de har lavet en “droneweekend” –  så var lejligheden der til at hygge med Donuts og en grimbergen

Mandag……….Kylling – helstegt med klassisk tilbehør (Pasta til sønnen i stedet for kartofler)

Tirsdag………..”Snitzler” m  ovnstegte kartofler og en rødkålsalat m æbler og nødder

Onsdag………..Fuldkorn-spaghetti m “kødsovs” og falafler (gnavegrønt med humus)

Torsdag……… Tomatsuppe  m nudler og flute

Fredag…………Tarteletter m asparges, fiskeboller og rejer

Lørdag…………Alle kan selv tage rugbrød, (da vi får Donuts om eftermiddagen)

Søndag………..”Kylling” i karry med Ris og rodfrugter.

Kyllingen er en stor kylling købt på tilbud, der bliver til 2 dage – mandag  og resten bruges søndag (vi laver en pose med kylling til fryseren da vi bruger “soyakød” søndag)
“Snitzlerne” tirsdag er også et soyaprodukt – da vi er glad for vegetarmad her i huset men 1 pakke kalkun cordon bleu eller lignende kan bruges.
Torsdag er der færdig tomatsuppe på programmet – den er udemærket men havde jeg haft friske tomater havde jeg lavet den selv.
Tomatsovsen Onsdag, kan laves på udelukkende grøntsager og så falafler ovenpå.
Fredag og lørdag giver sig selv 🙂 Fredag bruger jeg en dåse fiskeboller + 1 lille bøtte af de små rejer fra coop (de er billige og er udemærket til dette brug)
Søndag laves  kylling i karry med resten fra  mandag eller som her med et tørret veggie-produkt (her vælger vi at gemme resten af kyllingen til en kyllingesalat senere, de mindste stykker  fra vinger og skrog, laver jeg til indbagt kylling m svampe i næste uge)

Af grøntsager skal jeg bruge en pose rodfrugter, 1 pose gulerødder, 1 pose kartofler, 1 net m løg,  1 rødkål (jeg har 1 rødkål i mit skur, men lidt salat kan bruges i stedet) herudover skal jeg bruge 1 ds asparges, 1-2 agurker, 1 peberfrugt og lidt tomater.
Torsdag serveres humus – hertil kan købes 1 dåse kikærter.
Der skal købes mejerivarer, evt brød, tarteletter, flute (de billige) og evt.  fuldkorn-spaghetti.
Havregryn til morgenmad og hvedemel til boller og brød – jeg bager mine rugbrød selv i bagemaskinen – Jeg køber en fuldkorns/rug-blanding + 1 blanding til bondebrød i LIDL, da det er dem vi bedst kan lide så bliver der 4 brød. Sammen med mine boller er det brød nok til hele ugen.
Her spiser vi en del æg, ost, honning og marmelade – VI køber ikke æg da vi har 4 hønsemadammer i baghaven, ligeledes har jeg syltet en del marmelade af frugt fra egen og  nabos have – når der ikke er mere sylter jeg æbler eller laver gulerod/appelsinmarmelade,  det sidste er et hit og laves af fintrevet gulerod og den billige appelsinjuice (ca.halvt af hvert). Honningen købes lokalt (men holder altså rimeligt længe) og HVIS jeg ikke havde høns ville jeg skulle købe ca 20 stk/uge