Denne uge starter jeg endnu et forsøg på at få mit blodsukker til at ligge stabilt –
Jeg/Vi får fisk næsten hver dag – hvis vi ikke får det til aften, får vi det til frokost til et stykke rugbrød – Det er ikke specielle fiskeretter, men torskerogn m. remoulade og et grønt drys, makrel, marineret eller røget fisk eller fiskefrikadeller, alt tæller.
Det er nemt: fisk, 1/2 æg + evt en rest salat fra dagen før + rugbrød og frokosten er klar. –
Vi fortsætter med 2 dage med kød, 2 dage med fisk + resten med kødfrie dage –
vi kan alle godt lide grøntsager i varierende mængder, og om man gør det for sundheden, klimaet eller pengepungen (grøntsager er altså billigere end kød HVIS man handler fornuftigt og bruger de grøntsager og frugter der er i højsæson
I øjeblikket er det de tunge grøntsager der er i sæson (rodfrugter, kål, selleri og porrer er i sæson nu) For ca. 50 kr kan der købes 1,5 kg kartofler, 1 selleri, 1 kålhoved, 1 pose gulerødder + 2-3 porrer og heri er der meget mad det rækker til hele ugen. Skifter man så porrer og selleri ud hver anden uge med løg og 1 pose æbler kan der blive meget variation. Jeg køber årstidens frugt og grønt i en gårdbutik. Det er ikke billigere end i supermarkedet, men jeg får en super kvalitet, der ikke er fragtet rundt i lastbiler (Det betyder lidt for en klimatosse som jeg 🙂 )
Vi køber jo ikke meget kød men køber nogle soyaprodukter (jeg bestiller dem på nettet, da vores brugs har dem men der er ingen variation i hvilke produkter de har)
Fisk køber jeg oftest hos fiskehandleren, den er nok det dyreste VI køber, men supermarkedskæder HAR fisk der ikke vælter budgettet
Brød, bager jeg ofte selv men køber også to good to go – så skærer jeg brødene op og lægger i fryseren, der er meget brød for 25-30 kr.
Mandag……Fiskedeller, gulerodsråkost + pasta (kartoffelsalat til mig)
Tirsdag…….Kartoffelmos og stegte pølsestykker og løg
Onsdag…….Brasede kartofler, peberfrugtsovs og “snitzler”
Torsdag……Smørebrød (vores brugs har tilbud på smørrebrød om torsdagen)
Vi kan alle lide smørrebrød og vi får det ca. hver 14.dag
Her kan man da gøre sig umage og smøre dem selv (et salatblad, agurkeskiver og en snittet tomat gør underværker – man bruger hvad man har)
Fredag……..Fiskeboller i karrysovs, ris og flute eller Tomatsuppe med fiskeboller og flute
Lørdag…….Muck duck (vegetarisk and), appelsinsovs, kartofler + ovnstegte grøntsager
Søndag……Burger – vi bestemmer selv hvad der skal i, Plantebøf, fisk eller kylling