EN “STEG”:
Her mener jeg at man skal bruge sin fantasi – det kunne være et stykke stegt svinekam eller et stykke kalkun, der ellers let bliver tørt ved opvarmning. På denne måde giver æbler og løg lidt fugt til stegen- Har man ikke en ovnfast med låg kan man pakke et alm. fad godt ind i dobbelt folie. Denne metode giver mulighed for at få brugt et stykke der ellers kun ville være brugt til pålæg. 😉
Da jeg havde et stykke nakkekam der var stegt i fryseren – brugte jeg det i dag. Jeg tog en ovnfast skål med låg, stillede stykket op i den og pakkede siderne med æbler i 1/8 hvor skroget var fjernet og løg i 1/8, således at stegen ikke væltede – krydrede med timian (tørret), salt og peber og lagde 25 g smør i små stykker mellem æbler og løg.
Stegen kom i en 180 grader ovn i 45 minutter, så er stegen gennemvarm og æble/løg er møre, det afsmeltede der blev , brugte jeg til sovsen. Fortyndede lidt med vand og jævnede med glutenfri mel og letmælk der var pisket sammen – smagte til med kulør salt og peber.
——————————————————
Kartofler kogt i saltet vand og en salat med Rød peberfrugt, Agurk og Kikærter blev serveret til stegen sammen med Æble/Løg-blandingen.
——————————————————-