Poké bowl er en sjov ting af asiatisk oprindelse, tænker man over hvad man blander sammen og smager godt til med krydderi er det nemt og billigt at få en velsmagende dansk udgave der passer til familiens smagsløg (vi kan lide den ret krydret, men ikke skarp)
Dette er en ret der kan laves efter opskriften eller der kan leges med det meste – stort set alt kan udskiftes efter eget ønske men revet gulerod giver konsistens til toppingen ellers kan man bruge hvad man har – Det er dog VIGTIGT at krydre toppingen godt da det er den der giver smagen til retten
200-250 g ukogte ris (rester af ris kan bruges til salat og nogle kan kommes i squash-suppen)
1 fed hvidløg småt skåret
1-2 løg hakket
2 gulerødder revet
1/3 agurk skåret i tynde halve skiver
1/2 squash revet
Krydderi: salt, peber, paprika og chiliflager eller en krydderiblanding
Herudover kan der bruges alt grønt man har i grøntskuffen feks: kål, champignon, tomat, aubergine, rodfrugter, i mangel af bedre en kartoffel eller en rest kogte bønner eller linser (alt småt skåret eller revet).
1 æg pr person
Kog risene efter det der står på posen – imens laves toppingen:
Hvidløg, det HALVE af det hakkede løg, gulerødder og squash svitses og krydres godt –
Det steger et par minutter.- sættes til side mens æggene koges eller “spejles”
Risene lægges i dybe tallerkener og topping lægges på ca halvdelen på den anden halvdel lægges de tynde agurkeskiver og lidt hakket løg overst lægges 2 halve Smilende æg eller 1 spejlæg –
øverst kan der pyntes med et par striber dressing eller lidt krydderurt