Madplan for uge 31


Her er madplan for uge 31 – der er rigtig mange grøntsager og begrænset mængde kød –
Det er for at sikre at alle ernæringsbehov opfyldes –
Dette er den madplan som 7 personer ud over min egen familie vil forsøge at følge –
Det er mit august-projekt som jeg kalder spis/spar/tab dig, det er ikke en streng slankekur, hvor jeg lover at kilo vil rasle af – MEN hvis man er opmærksom på at røre sig lidt mere end man er vant til og man så, som jeg opfordrer til, sætter fokus på de noget sundere ting at spise – skulle der være mulighed for at tabe sig –
et er sikkert, man får da udfordret sine vaner lidt.
Samtidigt er uge-planen lavet af varer der kan fås i de fleste lavpris-supermarkeder til en rimelig pris, så den overholder mit mål på 500 kr for alle måltider i en ugetil en familie på 2 voksne+ 2 børn (her er vi 3 voksne).
Jeg håber at andre vil kunne bruge planen til måske at udfordre deres sanser en smule.
Hvis man vil spare yderligere vil jeg opfordre til at udforske det område man bor i – MÅSKE er der en nabo eller et grønt område, hvor der er frugt der om kort tid giver nedfaldsfrugt (irriterende på græsset, MEN lækkert til grød, i salat eller til marmelade) og de fleste haveejere vil gerne have samlet en pose nedfaldsfrugt op, fordi de samler bare hvepse. Lige nu begynder den tid hvor vi er mange der har i overflod af feks squash og græskar (JEG har langt flere end jeg skal bruge) Tilbyd at købe et(JEG tror det bliver billigt 🙂 ), et pænt græskar vil kunne give meget billig mad i et par dage <3 Der er rigtig mange steder rundt omkring hvor der er små vej-boder (dem vil jeg gerne slå et slag for) og bor man i de større byer er der muligheder for at udnytte stop madspild og måske er der nogle muligheder i områder med kolonihaver. Nogle butikker har en vane med at sætte gårsdagens grønt ned om morgenen, udnyt det hvis det er muligt - det gælder meget om at bruge sin fantasi en smule ud fra de muligheder man har. Mandag.....Gulerodspostej m. brasede kartofler (Reste af gulerodspostej bruges til frokost) Tirsdag....Farseret peberfrugt m. ris/cous-cous Onsdag.....Tunfrikadeller m. ris + tomatsalsa (Rest af 2 dages ris fryses til risfrikadeller i næste uge) Torsdag....Cremet pasta m. squash (+ evt ristet chorizopølse af 1 pk) (den anden 1/2 dobbeltpakke gemmes) Fredag.....Poké bowl m. spejlæg/smilende æg Lørdag.....Squash/græskar suppe m brød (krydret er det en favorit her - en rest ris kan evt. tilsættes) Søndag.....Hvidløgspaneret kylling m. kartofler + salat