Kødsovs deles i 3 portioner – de 2 fryses (når den er færdig)


Sugo a la Berit:

Heri kan du komme ALLE grøntsager – det vigtigste er at de findeles HELT SMÅT –
Du kan vælge at rive det hele – evt kan bladgrøntsager skæres småt.

Grøntsager her løg, hvidløg, gulerødder en lille/en halv almindelig størrelse, 2 pæne kartofler + evt rester af andre grøntsager der rives, i alt godt 1,5 L skåret og revet grønt +
2 poser frosne tomater (er der mange i drivhuset, grovhakker jeg dem og fryser ned ) Her kunne man bruge dåsetomater(2 dåser) – men friske smager altså godt, selv om de har været frosne.(her bruger du på dåse)
500 g magert oksefars
2,5 dl vand
salt, peber og tørret basilikum/timian efter ønske + evt chiliflager
olie

Alle grøntsager skæres småt ud eller rives –
lidt olie (1-2 spsk) hældes i en gryde og løgene brunes –
kødet tilsættes og brunes godt –
grøntsagerne kommer i og der tilsættes langsomt vand 🙂
Tomaterne til sidst –
Nu småsnurrer det 1/2 -2 1/2 time – kan godt nøjes med 1/2 time,men der sker noget magisk ved lang simretid – GRØNTSAGERNE FORSVINDER, så slukker jeg og deler det i bøtterne, så varmer jeg den portion vi skal bruge.
NÅR det snurrer længe, opsuger kødet saften fra grøntsager og vandet, grøntsagerne koger ud og skaber den specielle konsistens og smag som en SUGO skal have –
denne portion gav godt 2 L Sugo, vi spiste 1/3 og resten blev fordelt i 2 bøtter til fryseren.
Den ene skal jeg bruge til empenadas senere på ugen – den sidste bøtter ligger til en dag jeg skal bruge kødsovs 😉 – og i de tre portioner er der kun tilsat 1-2 spsk olie.

Serveres med pasta og kogt broccoli (husk skræl stilkene og kog dem med) –
Hvis der spises en pæn portion broccoli, mindre pasta (evt fuldkorn) og passende mængde “sugo” er det faktisk sundt og IKKE fedt.

1/3 Serveres med Pasta
1/3 bruges til chili con carne m. ris 14-8
1/3 er ikke planlagt endnu 🙂