Mosen laver jeg ikke udelukkende på kartofler, men det kan man da godt gøre –
Jeg har andre grøntsager i haven og bruger en blanding af “hvide grøntsager” –
I dag er det kartoffel, pastinak, selleri og jordskokker (hvis der er kommet lidt størrelse) –
Forholdet er 500 g kartoffel + 500 g andre blandede “hvide” grøntsager.
Mosen koges som almindelig kartoffelmos, men der tilsættes ikke mælk, det moses/piskes blot sammen og smages til med salt og peber.
Mørbradgryde:
1 mørbrad – skæres i mundrette stykker
2 løg – skåret i 1/2 skiver
2 gulerødder – skåret i skiver
1/2 pakke cocktailpølser (dem til topping)
2 spsk tomatkoncentrat (jeg bruger en på tube, da det er let at dosere)
2 spsk paprika, salt og peber.
Lidt hvedemel blandet med salt, peber og paprika
lidt olie (1 1/2 spsk)
evt kulør
Mørbrad vendt i melet brunes i olien –
grøntsagerne vendes i sammen med tomatkoncentrat –
Der tilsættes 1 1/2 dl vand og det simrer ved svag varme under låg til alt er mørt –
HUSK rør en gang imellem –
Tilsæt cocktailpøserne og varm igennem –
smag til med salt & peber
Tilsæt evt lidt kulør