Sidste halvdel af september (15/9 – 30/9)


Først vil jeg slå fast at jeg ikke bliver honoreret fra Skagenfood – jeg vil bruge deres kasser et stykke tid for at lette hverdagen der det sidste lille årstid har været en del udfordret af sygdom – Jeg har valgt at få leveret til 3 dage om ugen indtil videre, så kan vi selv supplere ugerne med egne middagsretter.
Økonomisk er det en dyrere end hvis jeg selv handlede, MEN convenience koster og helbredsmæssigt betyder det at det er muligt hver dag at lave et sundt og fornuftigt måltid (uden evt at skulle købe ind)
opskrifterne er til at gå til og der er mange muligheder alt efter hvad man kan lide – Lige nu har jeg valgt den kasse der passer til air-fryeren, men det er muligt at skifte til andre kasser efterhånden.
Vi har talt om at prøve deres budget-kasse senere – den indeholder en del hverdagsmad og så vidt jeg kan se også en del udenlandsk inspireret lidt krydret mad.
Jeg ved at mange vælger en dag med take away af og til hvis man tidsmæssigt er presset, det er ikke noget vi bruger, da jeg er diabetiker med dårligt hjerte så take away er altså ikke mad for mig.

Jeg har valgt at få en kasse fra skagenfood i de næste 5 uger – der er valgt en kasse med 3 måltider til 2 personer hver uge, det gør det muligt at lave andre måltider de øvrige dage + at anvende rester af grønt fra kassen (feks. hvis jeg skal bruge 1/2 spidskål er der 1 i kassen, ligeledes peberfrugt, citron osv.)
Med det vi stadigt har i haven af frugt og grønt, skal jeg ikke købe yderligere frugt og grøntsager.
Da der er beregnet kød til de 3 måltider har jeg ikke brug for yderlige kødindkøb, bliver vi flere en dag er der i fryseren der kan bruges – hvis vi 2 er alene hjemme, vælger vi kødfrie dage – Det er mættende med grønt-dage, men der skal krydres lidt mere end når der bruges kød – Desuden er det vigtigt at tænke lidt i strukturer så det ikke bare er blødt det hele 🙂

Jeg har også brug for inspiration udefra og disse dage giver mig mulighed for at lave noget andet end vi er vant til – Vi er begge åbne for at prøve noget anderledes – hvis der var en måltidskasse for “nysgerrige madtosser” havde vi sikkert valgt den 🙂
Hvis der er nogen der kunne tænke sig at prøve en kasse fra skagenfood er det muligt at få 25 % 3 gange her på dette link https://skagenfood.dk/da-dk.

15/9 Mechui style Arayes – Det er en opskrift fra SKAGENFOOD (https://skagenfood.dk/da-dk)
den kan findes på deres hjemmeside
https://skagenfood.dk/da-dk/opskrifter/mechui-style-arayes-med-fritter-og-yoghurt-14554

16/9 Kartoffelmos m grøntsager i kraftig sovs (sovsen er fra d 14/9) + råkost

17/9 Her har jeg valgt at vi får endnu en af opskrifterne fra skagenfood.
Denne gang er det en pizza-rulle
https://skagenfood.dk/da-dk/opskrifter/stromboli-a-la-britt-med-bulgursalat-med-spinat-og-tomat-14471

18/9 Risengrød – hvis man har lyst tager man en ostemad til aften.

19/9 Meksikansk risret – endnu en ret fra min måltidskasse – jeg vælger at servere peanutsne til, da jeg ikke bryder mig om peanuts.

20/9 Gulerodssuppe m. flute – har endnu ikke valgt opskrift endnu, men der er i hvertfald gulerødder, blegselleri porrer og løg fra haven 🙂 så det bliver nok en vegetarisk haveopskrift

21/9 Biksemad m spejlæg og rugbrød

22/9 1 fra måltidskassen – denne gang tager vi tre i rap fra kassen, så skal der ikke handles yderligere, og jeg har en del andre ting jeg gerne vil lave, da jeg sidst på måneden får et nyt barnebarn, vi ved det bliver en lille Otto – Det glæder vi os naturligvis meget til.

23/9 1 fra måltidskassen

24/9 1 fra måltidskassen

25/9 Millionbøf m mos – der kommer lidt ekstra skrællet grønt i mosen – det giver smag og farve

26/9 Rispapirsruller – rispapir købes færdigt, jeg har købt mine hos en grøntbazar i NYK.F, der tager de en rimelig pris for den slags ting og mine har jeg bare smidt i fryseren
Som fyld bruger jeg forskellige møre grøntsager, revet gulerod og tun fra dåse (hører fast til i køkkenskabet)

27/9 Tomat-gryde m pasta – Jeg tager det grønt der er tilbage i køleskabet og pasta har jeg altid i skabet

28/9 suppe af Hokkaido-græskar + urter fra haven – vi får hvidløgs-flute + hvidløgssmør til
Jeg synes hvidløgssmør er for dyrt at købe, så tager 1 tilbudssmør fra fryseren og rrer det selv med knust hvidløg og krydderurter fra haven.

29/9 Vi har fået vanen at søndag tager vi de ene fra måltidskassen – Vi vælger så den opskrift som jeg synes kan holde sig kortest tid.

30/9 En hjemmebagt pizza – vi bruger en hjemmelavet pizzadej, da vi godt kan lide den lidt tyk og med en del ost øverst